Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΑΡ...,Καταρ..., καταρ...αμένη Καϊλή!

 

Η υπόθεση του «μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς» που συντάραξε ποτέ την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή του Qatargate (Καϊλή, κλπ), μου θυμίζει τις στημένες υποθέσεις της Δίωξης Ναρκωτικών:  το κύκλωμα των ναρκεμπόρων να δίνει στην αστυνομία από καιρού εις καιρόν –έτσι για ξεκάρφωμα- κάποια μικρά ψάρια, ή και κάποια μεγαλύτερα. Κι αυτό γιατί ζούμε σε ένα σύστημα στο οποίο ο χρηματισμός των πολιτικών από κάθε είδους συμφέροντα είναι απόλυτα αποδεκτός (βλ.χρηματοδότηση πολιτικών στις ΗΠΑ), ενώ στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πιο διαδεδομένο επάγγελμα που απασχολεί με συναντήσεις τον περισσότερο χρόνο των τεχνοκρατών της Επιτροπής, είναι αυτό του λομπίστα (περί τις 10.000 οντότητες). 

Μετά την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, την υπόθεση των υποκλοπών που ανεβοκατεβαίνει στο τραπέζι καιρό τώρα, τον πατέρα-Αντώνιο με την Κιβωτό του, τον πυροβολημένο 16χρονο από τα μηχανοκίνητα παλληκάρια μας, … η υπόθεση Καϊλή καλείται να μονοπωλήσει τα δελτία ειδήσεών μας, στην πιο καλο-γρασσαρισμένη μηχανή του δυτικού «πολιτισμού μας» που είναι η χειραγώγηση της κοινής πόρνης.

Για την ώρα, σαν έτοιμοι από καιρό μετά την «λασπολόγηση και δαιμονοποίηση» του Κατάρ με ευκαιρία το Παγκόσμιο Κύπελλο, καλούμαστε να λουστούμε κι αυτή την υπόθεση για κάποιες μέρες. Ταυτόχρονα θα σιχαθούμε γι’ ακόμα μια φορά τους διεφθαρμένους πολιτικούς μας, με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το μόνο αιρετό όργανο της Ε.Ε., να έχει χάσει και το λίγο κύρος που είχε. Βούτυρο στο ψωμί της ευρωσκεπτικιστικής ακροδεξιάς! Εκτιμώ, ότι μόνο στα ψιλά γράμματα και σε ανύποπτο χρόνο, ίσως μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια και γι’ αυτή την υπόθεση. Κι αυτό από διαρροές, όπως γίνεται συνήθως, στα πλαίσια σύγκρουσης κάποιων μεγάλων συμφερόντων.

 

ΥΓ. Μιλώ για «λασπολόγηση και δαιμονοποίηση» του Κατάρ, γιατί από όσο γνωρίζω είναι η  πιο φιλελεύθερη εκδοχή των μοναρχιών της αραβικής χερσονήσου. Υποστήριξε τα κινήματα της Αραβικής Άνοιξης, των Παλαιστινίων, των Αδελφών Μουσουλμάνων, των αντί-Ασσαντ, κλπ. Επιπλέον, κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία, το Al Jazeera, που δεν υιοθετεί πάντα την δυτική γραμμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 όταν η Σαουδική Αραβία κ.ά. προχώρησαν σε αποκλεισμό του Κατάρ, μεταξύ των αιτημάτων που είχαν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν το Κατάρ να κλείσει το Al Jazeera. Καθώς επίσης και να διακόψει τις συνεργασίες του με τις όχι και τόσο φιλοδυτικές Τουρκία και Ιράν.

Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι σε μια εποχή οξυμένης ενεργειακής κρίσης, τυγχάνει να είναι και o μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας παγκοσμίως LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου). Η Γερμανία, μάλιστα, αυτές τις ημέρες μόλις υπέγραψε σύμφωνο μακροχρόνιας συνεργασίας με το Κατάρ, η έναρξη ενεργοποίησης του οποίου όμως θα γίνει το 2026, τη στιγμή που το πρόβλημα αντικατάστασης του ρώσικου αερίου είναι καυτό για το 2023-24. Υπέγραψαν μόλις για 2 εκατ.κ.μ. ετησίως, τα οποία αντιπροσωπεύουν το ισχνό 6% του ρώσικου αερίου που κατανάλωσε η Γερμανία το 2021. Κι αυτό, τη στιγμή που το Κατάρ δέσμευσε διπλάσια ποσότητα υπογράφοντας με την Κίνα. Καθόλου φιλική συμπεριφορά από χώρα σύμμαχο!. Παρ’όλα αυτά ο τίτλος του άρθρου του Reuters από όπου έχουμε την πληροφόρηση …«Ικανοποιημένος ο Γερμανός υπουργός με τη 15ετή συμφωνία LNG του Κατάρ”.

Η Καϊλή ατύχησε να συλληφθεί “κλέπτουσα οπώρας” και θα τιμωρηθεί. Ακόμα κι αν τα χρηματικά ποσά που ακούγονται είναι αστεία μπροστά σ εκείνα του Άκη ή του Τράγκα. Κι εγώ οδηγήθηκα να αφιερώνω άχαρες ώρες ερευνητικής δουλειάς, μόνο και μόνο για να μην μου καταλογίσει κανείς συνωμοσιολογία! Χαρακτηρισμός που στην τελική στις μέρες μας ίσως είναι απλά συνώνυμος της όποιας άποψης διαφοροποιείται από την μία και μοναδική επίσημη αφήγηση-προπαγάνδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπαλόνια πάρτυ αξίας $1 εκατ.

  Για πρώτη φορά μεταφράζω δημοσίευση ενός ατόμου που παρακολουθώ κι εκτιμώ αφάνταστα, της Caitlin Johnstone , για ένα θέμα που το έπαιξαν πρόσφατα τα μίντια ακατάπαυστα. Πρόκειται για τα τρία υποτιθέμενα κατασκοπευτικά μπαλόνια/αερόστατα της Κίνας που κατέρριψαν με πυραύλους αέρος-αέρος οι ΗΠΑ. Αποφάσισα να το κάνω γιατί με την αδιάσειστη τεκμηρίωση που δίνουν οι παραπομπές-υπερσυνδέσεις της Caitlin , αποκαλύπτεται όλη η απάτη και την ίδια στιγμή αποτυπώνεται μια ακόμη κλασική περίπτωση   αμερικάνικης προπαγάνδας. Ως case study της προπαγάνδας των ΗΠΑ μου προκάλεσε το ενδιαφέρον, στα πλαίσια του τρίπτυχου που με στοίχειωσε τα τελευταία χρόνια «Προπαγάνδα - Φόβος - Έλεγχος του Νου» ή κοινωνικός έλεγχος.  Κι όλα αυτά σε μια περίοδο, που             - γινόταν ένα άνοιγμα φιλίας προς την Κίνα με την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ στην Κίνα (η οποία τελικά ακυρώθηκε) -           συνέβη ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά ατυχήματα στο Οχάιο με τον εκτρο

Η Αμερικανική ηγεμονία και οι κίνδυνοί της: η άποψη της Κίνας

Οταν οι Κινέζοι αποφασίζουν να ανοίξουν το στόμα τους, το κάνουν με 9 σελίδες κείμενο και δίνουν τροφή (πιό επίσημη πηγή από το Υπουργείο Εξωτερικών της δεύτερης  παγκόσμιας υπερδύναμης δεν υπάρχει!) σε κάθε πικραμένο τριτοκοσμικό που φοβάται να τα βάλει με τις ΗΠΑ. Στο επίσημο αυτό κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα μέσα σε 'πολεμικό' κλίμα (κατάρριψη του μετεωρολογικού μπαλονιού, συνεχείς προκλήσεις στα στενά της Ταιβάν, η "φιλία" των κινέζων με τους επιτιθέμενους στην Ουκρανία Ρώσους, ...) παρατίθεντα ιστορικά και λοιπά πολύ συγκεκριμένα στοιχεία - συχνά αντλημένα από αμερικάνικες πηγές- για  - την πολιτική ηγεμονία: πραξικοπήματα ανά τον κόσμο, δόγμα Μονρόε στην λατινική Αμερική, πορτοκαλί-και κόκκινες και λοιπές έγχρωμες "επαναστάσεις" στην Ευρασία, αραβική άνοιξη στην Αφρική, κλπ,  - την στρατιωτική ηγεμονία: με αριθμούς οι εκατοντάδες πόλεμοι ανά τον κόσμο που κήρυξαν οι ΗΠΑ με τις χιλιάδες θύματα, οι στρατιωτικές βάσεις ανά την υφήλίο, κλπ, - την ο

Η ζωή μετά (...τον πόλεμο στην Ουκρανία)

 Εν είδει διαλόγου, για το πώς προβλέπεται ο κόσμος μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, δύο αναλύσεις: αυτή του πολλά βαρύ ευρωπαικού Carnegie και ως αντίλογος μια ανάλυση από το southfront.org After Russia's War Against Ukraine: What Kind of World Order?   https://carnegieeurope.eu/2023/02/28/after-russia-s-war-against-ukraine-what-kind-of-world-order-pub-89130 There is a growing perception that the liberal world order is coming to an end. While the current multilateral system may be weakened by the return of geopolitics, economic interdependence and transnational ties will prevent a complete lapse into anarchy. The Russian war against Ukraine and the growing U.S.-China rivalry will have a profound effect on the future of the world’s political organization. The West’s hope for an international system based on democracy, rule of law, and multilateral cooperation—which had already lost plausibility in recent years—now looks wholly unrealistic. Current trends and recent strateg