Μας διαφημίζουν τα προσωπικά δεδομένα ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Υποβαλλόμαστε σε απίθανες γραφειοκρατίες και διαδικασίες εν ονόματι της προστασίας των.
Σήμερα διαδηλώνουμε κατά της ιχνηλάτησης και της θέσπισης του green pass. Χθες ήταν κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος!…
Και ξεχνάμε την πολύχρονη εφαρμογή (από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα) της ύπουλης, απάνθρωπης και φασιστικής χειραγώγησής μας από την επιστημονική προπαγάνδα: ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, διαφημιστές, ΜΜΕ, εμπορικός κινηματογράφος κι εσχάτως η νευρολογία του εγκεφάλου και οι διάφορες διαδυκτιακές πλατφόρμες
Χειραγώγηση που από κοινωνίες ανθρώπων, που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, μας μετέτρεψε σε εμπόλεμες αρένες ανθρώπινων φυλών, φοβισμένων οπαδοποιημένων ομοιωμάτων του εαυτού μας, αυτοναφερόμενων νάρκισσων που ερωτεύονται και το «πιο κάτω δεν έχει» από ποιότητα ζωής.
Θάταν περιοριστικό κι ατελέσφορο το να προσπαθήσουμε να ονοματίσουμε τα μέσα με τα οποία ασκείται κι έτσι να την αποφύγουμε. Εχει τόσα δόντια αυτό το τέρας για να ξεδοντιάσουμε, όσα οι τρίχες της κεφαλής του που δεν σταματούν να ξαναβγαίνουν. Κι επιπλέον, δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο! Ούτε στον κινηματογράφο, ούτε στην πολιτική σκηνή, ούτε στην ενημέρωση κλπ.
Μπορούμε, όμως, να οπλιστούμε με τη γνώση των βασικών κανόνων της μαρξικής θεωρίας για το σύστημα αγοράς στο οποίο βιοποριζόμαστε και με την κατανόηση, συμπάθεια κι ανοχή για τον συνάνθρωπο μας. Μ έναν τέτοιο εξοπλισμό μπορούμε να απολαμβάνουμε το θαύμα της ζωής και να αποκρούουμε κάθε κακόβουλη επίθεση (από μπάτσους, διαφημιστές-ψυχολόγους, πολιτικάντηδες κι εργοδότες).
Και για να ξεκινήσουμε το "ξεδόντιασμα", ας θυμηθούμε την Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (https://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=grk) κι ορισμένα πεζά, τόσο γήινα δικαιώματα όπως η δουλειά, η στέγαση και η υγεία, παιδεία. Γι αυτά δεν κάνουν φασαρία τα κωλο-κάναλα, ούτε και διαδηλώσαμε ποτέ!
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1948
(….)
ΑΡΘΡΟ 23
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργία. (…)
ΑΡΘΡΟ 25
1. Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες.(…)
Σχόλια