Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Covid19 - Η μεγαλύτερη γενοκτονία υπερηλίκων;



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrVu3_FPoik34fbirkZ904s6aPk6z5pEWwgQIC3_ukx1TWw9HSGIUH5fc5ryYiLjMgMBa6ZI0UsqDH47WlkGaJdTgRwqMxD_9HVrmN2wAumXwc5xS2f-kEXxpq6R7tQX8NwsLeuydE76A/s1600/Infografica_29aprile+ENG.jpg

Ο παραπάνω πίνακας προέρχεται από την περιοδική ενημερωτική έκθεση (pdf, με ημερομηνία 29 Απριλίου) που καταρτίζει η αρμόδια Ιταλική υπηρεσία (Istituto Superiore di Sanita). Από τον πίνακα αυτό απομονώσαμε -για λόγους μεγέθυνσης- την κατανομή των θανάτων ανά δεκαετία ηλικίας των θανόντων.


Με βάση την ενλόγω κατανομή των θανάτων, τα ποσοστά των άνω των 70 ετών, εκπροσωπούν το 77,5% του συνόλου. Από αυτούς το 24,7% ήταν …άνω των 90 ετών, ανήκοντας εννοείται και στην ομάδα των …«πλήρεις ημερών», με την ζηλευτή απ' όλους μας αιτία θανάτου ...«βαθιά γεράματα».

Να σημειωθεί, ακόμη, ότι  η μέση ηλικία των αποδιδόμενων στον κορονοιό νεκρών είναι τα 81 έτη, παρότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 61 έτη. Δηλ. μπορεί να αρρώσταιναν και νεότεροι, αυτοί που πέθαιναν όμως ήταν γύρω από το προσδόκιμο της ζωής.


Όμως, ήταν κατά τα άλλα υγιείς οι αποθανόντες;Με βάση την προαναφερθείσα έκθεση (στοιχεία 29/04, 3η σελ.), όλοι σχεδόν -εκτός από το μικρό ποσοστό του 3,8%- είχαν ήδη κάποια άλλη πάθηση, ενώ το 60,3% από τους αποθανόντες είχε πολύ βεβαρυμμένη υγεία (πάνω από τρείς άλλες παθήσεις).

Number of comorbidities
0 comorbidities
90
3.8
1 comorbidity
340
14.5
2 comorbidities
504
21.4
3 comorbidities and over
1417
60.3

Σύμφωνα με ανεπίσημες μαρτυρίες ιατρικού προσωπικού ανά τον κόσμο, οι οδηγίες που είχαν δοθεί στα νοσοκομεία, ήταν οι θάνατοι να αποδίδονται στον κορονοιό, εφόσον ο αποβιώσας είχε βγει θετικός στο τεστ ή ακόμα αν είχε τα συμπτώματα της ασθένειας,  ανεξαρτήτως σοβαρότητας των προϋφιστάμενων παθήσεωνκαι ηλικίας.


Επίσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τιςαρμόδιες εθνικές αρχές που συγκεντρώνει το LTC, ο κορονοιός φαίνεται να προτιμά ιδιαίτερα τα γηροκομεία, καθότι:“Στις χώρες για τις οποίες διαθέτουμε επίσημα στοιχεία (Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδάς, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη και ορισμένες περιοχές της Ισπανίας), το ποσοστό των θανάτων που σχετίζονται με COVID, σε κέντρα φροντίδας, κυμαίνεται από 19% έως 72% επί του συνόλου των θανάτων COVID”. Σύμφωνα με άλλη πηγή το ενλόγω ποσοστό για τις κατωτέρω χώρες ήταν 57%.
Αντίθετα στις ηλικίες μέχρι 30 έτη, του παραπάνω πίνακα της Ιταλίας, οι νεκροί αριθμούν μόλις 10 (εννοείται και με άλλα υποκείμενα νοσήματα).

Τελικά, μήπως κάτω από την μύτη μας συμβαίνει η μεγαλύτερη γενοκτονία υπερηλίκων του αιώνα; Γιατί δεν αναδείχθηκε η διάσταση αυτή της πανδημίας περισσότερο; Με τέτοια προτίμηση στις πολύ μεγάλες ηλικίες που έχει δείξει ο ιός και την τόσο χαμηλή επικινδυνότητα για τις νεαρές ηλικίες, η γενικευμένη καραντίνα(αντί της φύλαξης των ηλικιωμένων, μόνο) ήταν άραγε η πιο ενδεδειγμένη λύση;

Η απάντηση για όσους ενδιαφέρονται,θα προκύψει από τα συγκριτικά στοιχεία χωρών που «αυθαιρέτησαν» (Νότια Κορέα, Ταιβάν, Σιγκαπούρη, Σουηδία), οι οποίες αρνήθηκαν να κλείσουν τον κόσμο στα σπίτια, βάζοντας τη ζωή σε pause και την οικονομία στο off.

***************

Όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει αποδεχθεί ότι ο κορονοϊός είναι πολύ μεταδοτικός, επικίνδυνα θανατηφόρος και ότι με την απομόνωση κι όλα τα ενδεδειγμένα μέσα (μάσκες, γάντια, αγκώνας, …) επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό για την ζωή του άλλου (περιμένοντας, εύλογα, αντίστοιχη συμπεριφορά σε ανταπόδοση), τότε είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να διαφοροποιηθεί. Το να συμμορφωθεί κανείς στις τυπικές οδηγίες που προαναφέραμε (μάσκες, …) δεν συζητιέται, επιβάλλεται -αν μη τι άλλο- από στοιχειώδη ευπρέπεια. Μιλάμε για τον σεβασμό στην υγεία και τη ζωή του άλλου, εδώ κάτω στη γη κι όχι στα μυθιστορηματικά σύννεφα, ή σε ηρωικές εποχές,  όπου ο ήρωας αψηφά τον θάνατο.

Τι γίνεται όμως όταν πέφτει κανείς πάνω σε στοιχεία εγκυρότατων πηγών που αμφισβητούν ακριβώς την ίδια την επικινδυνότητα της ασθένειας και θέτουν εν αμφιβόλω τις τόσο επώδυνες πολιτικέςτης καραντίνας; Κλείνει κανείς μάτια, αυτιά και υπολογιστή και περιμένει οδηγίες από την κρατική ιεραρχία; Ή, μιλά κι επικοινωνεί, με κίνδυνο να χαρακτηριστεί υπερφίαλος, ματαιόδοξος, αποσυνάγωγος, έως κι επικίνδυνος αναρχικός;

Η τυφλή υπακοή και η συμμόρφωση στον μηχανισμό προπαγάνδας των απανταχού κυβερνήσεων, προϋποθέτει σχέση εμπιστοσύνης,  που εξ ορισμού δεν υπάρχει ανάμεσα στον διαφημιστή και τον πολίτη. Κοντεύει ένας αιώνας που στις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες μας την πολιτική την ασκούν οι διαφημιστές, οι ειδικοί δημοσίων σχέσεων, οι κοινωνιολόγοι, κ.ά.  Η αναζήτηση της αλήθειας, μέσα από μια έντιμη έρευνα και σκέψη, ίσως επιβάλλεται κιόλας. Είναι γνωστή η συνταγή των ΜΜΕ να βομβαρδίζουν, σε καθημερινή βάση, με πληθώρα αποσπασματικών, έως και αντιφατικών μεταξύ τους, πληροφοριών, αφήνοντας τον καθένα στην αμηχανία και αδυναμία να κατανοήσει ή και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Ο δημόσιος διάλογος για την πανδημία επιβάλλεται και δεν χαρίζεται σε κάθε λογής συνωμοσιολογικόακροδεξιό φυντάνι, που βρήκε ευκαιρία να ψαρέψει, με δόλωμα την ψυχική οδύνη από την κλεισούρα της καραντίνας, αλλά κυρίως την οικονομική ανασφάλεια και ανέχεια που χτυπά τόσους πολλούς.

Εκτιμώ ότι θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αν μιλούσαμε, με επίσημα στοιχεία, για θέματα όπως
  •          Το συγκριτικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας (επιτέλους, να ξε-αγχωθούμε λίγο!)
  •          Την μεγάλη οικονομική κρίση και την απασχόληση (ή την αγορά εργασίας, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν, αυτοί που θεωρούν τους εργαζόμενους εμπορεύματα, που αγοράζονται και πουλιούνται)
  •          Τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την προϊστορία  και τη σχέση του με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες
  •          Την μεθοδολογία κλασικής αστυνομοκρατίας, που αδόκιμα ακολουθήθηκε για ένα ζήτημα υγείας (σχετικά με την εφαρμογή της καραντίνας)
  •          Τις τεχνικές προπαγάνδας, παραπληροφόρησης, χειραγώγησης και κοινωνικής μηχανικής ενγένει.

ΥΓ.      Ασχετο
«SocialDistancing και βλακείες!
Πλήρης απομόνωση! Ο ατομισμός στα άκρα.
Η ζωή σε pause. ‘Eτοιμοι για την δυστοπία…»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπαλόνια πάρτυ αξίας $1 εκατ.

  Για πρώτη φορά μεταφράζω δημοσίευση ενός ατόμου που παρακολουθώ κι εκτιμώ αφάνταστα, της Caitlin Johnstone , για ένα θέμα που το έπαιξαν πρόσφατα τα μίντια ακατάπαυστα. Πρόκειται για τα τρία υποτιθέμενα κατασκοπευτικά μπαλόνια/αερόστατα της Κίνας που κατέρριψαν με πυραύλους αέρος-αέρος οι ΗΠΑ. Αποφάσισα να το κάνω γιατί με την αδιάσειστη τεκμηρίωση που δίνουν οι παραπομπές-υπερσυνδέσεις της Caitlin , αποκαλύπτεται όλη η απάτη και την ίδια στιγμή αποτυπώνεται μια ακόμη κλασική περίπτωση   αμερικάνικης προπαγάνδας. Ως case study της προπαγάνδας των ΗΠΑ μου προκάλεσε το ενδιαφέρον, στα πλαίσια του τρίπτυχου που με στοίχειωσε τα τελευταία χρόνια «Προπαγάνδα - Φόβος - Έλεγχος του Νου» ή κοινωνικός έλεγχος.  Κι όλα αυτά σε μια περίοδο, που             - γινόταν ένα άνοιγμα φιλίας προς την Κίνα με την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ στην Κίνα (η οποία τελικά ακυρώθηκε) -           συνέβη ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά ατυχήματα στο Οχάιο με τον εκτρο

Η Αμερικανική ηγεμονία και οι κίνδυνοί της: η άποψη της Κίνας

Οταν οι Κινέζοι αποφασίζουν να ανοίξουν το στόμα τους, το κάνουν με 9 σελίδες κείμενο και δίνουν τροφή (πιό επίσημη πηγή από το Υπουργείο Εξωτερικών της δεύτερης  παγκόσμιας υπερδύναμης δεν υπάρχει!) σε κάθε πικραμένο τριτοκοσμικό που φοβάται να τα βάλει με τις ΗΠΑ. Στο επίσημο αυτό κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα μέσα σε 'πολεμικό' κλίμα (κατάρριψη του μετεωρολογικού μπαλονιού, συνεχείς προκλήσεις στα στενά της Ταιβάν, η "φιλία" των κινέζων με τους επιτιθέμενους στην Ουκρανία Ρώσους, ...) παρατίθεντα ιστορικά και λοιπά πολύ συγκεκριμένα στοιχεία - συχνά αντλημένα από αμερικάνικες πηγές- για  - την πολιτική ηγεμονία: πραξικοπήματα ανά τον κόσμο, δόγμα Μονρόε στην λατινική Αμερική, πορτοκαλί-και κόκκινες και λοιπές έγχρωμες "επαναστάσεις" στην Ευρασία, αραβική άνοιξη στην Αφρική, κλπ,  - την στρατιωτική ηγεμονία: με αριθμούς οι εκατοντάδες πόλεμοι ανά τον κόσμο που κήρυξαν οι ΗΠΑ με τις χιλιάδες θύματα, οι στρατιωτικές βάσεις ανά την υφήλίο, κλπ, - την ο

Η ζωή μετά (...τον πόλεμο στην Ουκρανία)

 Εν είδει διαλόγου, για το πώς προβλέπεται ο κόσμος μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, δύο αναλύσεις: αυτή του πολλά βαρύ ευρωπαικού Carnegie και ως αντίλογος μια ανάλυση από το southfront.org After Russia's War Against Ukraine: What Kind of World Order?   https://carnegieeurope.eu/2023/02/28/after-russia-s-war-against-ukraine-what-kind-of-world-order-pub-89130 There is a growing perception that the liberal world order is coming to an end. While the current multilateral system may be weakened by the return of geopolitics, economic interdependence and transnational ties will prevent a complete lapse into anarchy. The Russian war against Ukraine and the growing U.S.-China rivalry will have a profound effect on the future of the world’s political organization. The West’s hope for an international system based on democracy, rule of law, and multilateral cooperation—which had already lost plausibility in recent years—now looks wholly unrealistic. Current trends and recent strateg